İçeriğe Geç

Ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının 31.03.2021 tarihine kadar VERBİS sistemi kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken konu "ana faaliyet" alanıdır. 

Kurul kararlarında yer alan ana faaliyet konusunun özel nitelikli kişisel veri işleme olup olmadığının tespitinde, veri sorumlularının en çok katma değer ürettiği faaliyetleri veya yürüttükleri temel iş ve görevleri gereği özel nitelikli kişisel veri işlenmesi durumunun söz konusu olup olmadığı dikkate alınır. Diğer bir deyişle burada değerlendirilmesi gereken; veri sorumlularının herhangi bir faaliyeti içerisinde özel nitelikli kişisel verinin işleniyor olması değil, ana faaliyetleri kapsamında yürütmekte oldukları işlerinin konusunun özel nitelikli kişisel veri olup olmadığıdır.

Bu kriterlere göre, eczaneler, Diş Depoları, Diş Poliklinikleri, Laboratuvarlar, Diş Hekimleri ve Sağlık Kuruluşları ana faaliyet alanları özel nitelikli kişisel veri işlemek olduğundan 31.03.2021 tarihine kadar VERBİS sistem kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. 

VERBİS sistem kaydı tamamlanması gelişi güzel yapılmamalı, öncesinde gerçekçi bir envanter çıkarılarak gerçeğe ve hukuka uygun yapılmalıdır. 



 

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Çerez Politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.