İçeriğe Geç

Kripto Para Dolandırıcılığı

Kripto para dolandırıcılığı son dönemlerde kripto para kullanımının artmasıyla gün yüzüne çıkmıştır. Bilişim suçları avukatı tarafından da sık sık dile getirilen sanal dolandırıcılık yöntemlerine karşı bu konuda daha dikkatli olmak gerekmektedir. Piyasanın hareketliliğinden kaynaklı olan zararlar haricinde dolandırıcılık girişimlerine de maruz kalabilmeniz mümkündür. Yeni kurulan kripto varlık platformları ile yatırım yapmayı düşünen bireylerin bir anda kripto para birimlerini kaybetmeleri ve bu nedenle de dolandırılmaları mümkündür. Kripto para birimi şirketleri tercih edilirken ciddi bir araştırma yapılmalı ve birtakım kriterlerin karşılanıp karşılanmadığına bakılmalıdır. Sahte bir web sitesi olup olmadığı ya da sahte bir mobil uygulama olup olmadığı gibi hususlar dikkatlice incelenmelidir.

Bitcoin Dolandırıcılığı

Dünyada ve Türkiye'de en çok tercih edilen kripto para birimi Bitcoin’indir. Dolayısıyla kripto para dolandırıcılıklarında en çok mağdur olan bireyler Bitcoin kullanıcılarıdır. Kripto bir varlık olarak tanımlanan Bitcoin yatırımcıları çeşitli yazılımlar ve çeşitli sahte web siteler ile zarara uğratılmaktadır. Bitcoin dolandırıcılığı genellikle sahte Web siteleri ya da sahte borsalar üzerinden gerçekleştirilmektedir. Sizler Bitcoin satın aldığınızı zannederken aslında dolandırıcıların yapmış olduğu sahte siteler üzerinden dolandırıcıların hesabına para yatırmaktasınız. Bu nedenle Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini alırken bilinen ve güvenilen kripto varlık platformu şirketlerinden almanız gerekmektedir. Ancak yine de bilinen tanınan kripto varlık platformu şirketlerinin taklit eden Web siteleri de olabileceği için çok iyi analiz etmeniz gerekmektedir. Bu konularda yaşayacağınız her türlü mağduriyete çözüm yollarını bilişim suçları avukatı yardımı ile bulabilirsiniz.

Bitcoin Dolandırıcılığı Mağdurları


Ülkemizde ve dünyada Bitcoin dolandırıcılığı mağduru birçok insan bulunmaktadır. Yeni mağdurların olmaması için sürekli olarak uyarılarda bulunulmaktadır ve çeşitli önlemler alınmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda bilişim suçları avukatı tarafından yapılan uyarılar da dikkate alınmalıdır. Bu kapsamda kripto para varlıklarımızın çalınması birçok farklı yöntemle yapılabilmektedir. Bu yöntemler arasında sosyal mühendislik, zararlı yazılımlar, şantaj programları, phishing saldırıları, hesabın hacklenmesi veya veriler karşılığında sanal şantaj yoluyla kripto varlıkların istenmesi ya da sahte kripto alım satım platformları bulunmaktadır.
 

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Çerez Politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.