İçeriğe Geç

Bilişim Suçları Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte her alanda değişiklik yaşanmıştır. Bu değişikliklerden birisi de bilişim ile ilgili işlenen suçlardır. Bilişim suçları, bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi iletişim araçları veya pos makinesi gibi alışveriş araçları da dâhil olmak üzere elektronik ortamda işlenen her türlü suç olarak adlandırılır. Bilişim suçlarında uzmanlaşan ceza avukatlarına da bilişim avukatı adı verilir. Bilişim suçları bilişim sistemine fiziksel bir şekilde erişime sahip olarak işlenebildiği gibi bazen de uzaktan internet üzerinden de işlenebilir.

Bilişim Hukuku

Bilişim hukukunu oluşturan üç temel öğe bulunmaktadır. Bu öğeler, internet hukuku, ifade özgürlüğü ve gizlilik kavramlarıdır. Bilişim hukuku iki ana grupta toplanır. Bilgi teknolojisi hukuku ve internet Hukuku.  Bilgi teknolojileri hukuku bilgisayar programlarının nasıl dağıtılacağı konusundaki hükümlerin yanı sıra dijital hale getirilmiş olan bilgi hükümlerini içermektedir. Bir diğer ifade ile bilgi paylaşımları ve alışveriş esnasında bilginin korunmasının yanında-ticaretteki alışveriş düzenlemeleri bilişim hukuku kapsamında yer alır. Bilişim suçları avukatı genellikle bilişim hukuku ve internet hukuku konusunda uzmanlaşmış kişilerdir.

Bilişim Avukatı ve Danışmanlık

Ankara bilişim avukatı ihtiyacınız için bilişim avukatlarının kişisel internet siteleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Bununla birlikte bilişimle ilgili herhangi bir konuda profesyonel olarak danışmak istediğinizde bilişim avukatları danışma ücreti almaktadır. Bazı bilişim avukatları online olarak ücretsiz olarak sorularınızı yanıtlayabiliyor. Ancak bazı bilişim avukatları internet üzerinden cevapladıkları sorular için de ücret talep edebiliyor. Ücretler saate göre değişiklik gösteriyor. Ancak bilişim suçu ile ilgili bir dava dosyası takip etmesi talebi ile bir bilişim avukatına başvurduğunuzda danışmanlık ücretleri geçersiz olmaktadır. Dava takibi ve danışmanlık söz konusu olduğunda ücret davanın zorluğuna ve kapsamına göre değişiklik göstermektedir. Bilişim avukatı 2021 yılı itibariyle danışmanlık ücretlerine,
  • İlk 1 saat için ödemeniz gereken 450 TL
  •  İlk 1 saati takip eden her saat için ödemeniz gereken ücret 270 TL olarak ücretlendirilmektedir.
Bilişim avukatına kişisel internet sitelerinin aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Bazı bilişim avukatları sorularınızı online olarak ücretsiz cevaplandırabiliyor. Ancak bu işlem için avukatlık tarifesinde belirlenen miktar; ilk 1 saate 935 TL, takip eden her saat için 435 TL olarak ücretlendirmektedir.
 
 
 
 

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Çerez Politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.