İçeriğe Geç

Ankara Bilişim Avukatı

İnternetin hayatımıza girmesi ile teknolojik gelişmelerde hızla artmıştır. Bilgisayarlar, akıllı cep telefonları derken teknoloji hızla gelişmeye devam ediyor. İnternet, sosyal medya kullanımının yanı sıra anlık kısa mesajlaşma platformlarının da hayatımıza girmesi ile bilişim terimi hayatımıza girdi. Bununla birlikte bilişim suçları kavramı da ortaya çıkmıştır. Bu da yeni bazı uzmanlık alanlarının ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bilişim avukatlığı da bu uzmanlık alanlarından biridir. Ankara bilişim avukatı yazarak Ankara bölgesinde hizmet veren avukatlara ulaşabilirsiniz.

Bilişim Suçlarına Bakan Avukatlar Ankara

İnternet ve sosyal medya kullanımı hepimizin hoşuna gitse ve orada günümüzün büyük çoğunu geçirsek de zaman zaman bu platformlarda sorun yaşanabilmektedir. İşte tam da bu noktada bilişim ve hukuk bir araya geliyor ve hayatımıza bilişim avukatı kavramını hediye ediyor. Bilişim suçları avukatı, siber ve internet dünyası ile ilgili yasal konular üzerinde uzmanlaşmıştır. Genellikle bilgisayar, elektronik, yazılım ve teknoloji konularla ilgili uzmanlık kazanır.  Bilgisayar yazılımının lisanslanması ve bilgi teknolojisi işlemlerinin yapılandırılması gibi konularda bilişim avukatları hizmet vermektedir. Ayrıca bilişim teknolojileri hukuku konusunda kişiler ve tüzel kişilere danışmanlık da verebilir.

Bilişim Suçları Avukatı İletişim

Bilişim avukatı olmak için resmi herhangi bir kural bulunmamaktadır. Ancak bir alanda uzman sayılabilmek için o alanda avukatların 5-6 yıllık deneyime sahip olunması gerekir. Uzmanlaşmış bir avukatın en az 5 yıl aktif biçimde çalışmış olması kuralı bilişim suçları konusunda uzmanlaşmak isteyen avukatlar için de geçerlidir. Bilişim alanında uzman bir avukat sayılabilmek için, dış kaynak kullanımı, stratejik ortaklıklar, yazılım ve sistemler, Ar-Ge ve teknoloji transferi, lisanslama da dâhil olmak üzere bu konulara ek olarak internet ve e-ticaret,  birleşme ve satın alma, finansman çalışmaları gerekir. Bilişim konusunda uzman olan avukatların eğitimleri ve kendini geliştirme çabaları hiç bitmez. Çünkü teknoloji her gün ve her an hızlı bir biçimde değişmeye ve gelişmeye devam etmektedir. Bunun yanında kişilere ve şirketlere bilişim hukuku konusunda danışmanlık verebilmek için analitik ve çözüm odaklı olmak başarıyı da getirecektir. Eğer bilişim avukatına ihtiyacınız varsa arama motoruna bilişim suçları avukatı iletişim yazarak bilgilere ulaşabilirsiniz.
 
 
 

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Çerez Politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.