İçeriğe Geç

 
Blockchain teknolojisine dayanılarak üretilen kripto paralar ya da diğer deyişle dijital varlıklar, dünyanın her yerine transfer edilebilen ve her yerde aynı değeri taşıyan, bir banka ya da şirket tarafından kontrol edilemeyen, merkezi bir kontrol noktası olmayan, fiyatının kimse tarafından belirlenmediği serbest piyasaya göre değiştiği, dijital bir para birimleri olarak tanımlanabilmektedir.
 
Günümüzde sayıları oldukça artan kripto paraların en bilineni Bitcoin olup, bunun yanında son dönemde “token”lar (jeton) da ekosisteme güçlü bir şekilde katılmaktadır.
 
Kripto para veya eş deyişle dijital varlıkların alım ve satımının ise buna dair çalışan esasen alım satım platformu olan ancak halk arasında kripto para borsası olarak bilinen platformlarda alım ve satımı yapılabilmektedir.
 
Kripto paralara dair ülkemizde herhangi bir özel regülasyon bulunmadığından haliyle kripto para borsalarına dair de bir regülasyon bulunmamaktadır. Bu sebeple, bir kripto para borsasının kuruluşu ve işleyişi aşamalarında mevcut mevzuatların çok titizlikle incelenerek borsanın herhangi bir hukuki sorunla karşılaşmaması için çalışılması hem borsa için hem de ekosistem için hayati önem taşımaktadır.
 
Aynı zamanda mevzuatların incelenmesi borsalarda alım satım yapan kullanıcılar için de çok önemlidir zira bu kullanıcıların tüketici olup olmadıkları bile tartışmalı olduğundan olası uyuşmazlıklara uygulanacak mevzuatlar oldukça değişkendir.
 
Türkarslan Hukuk olarak kripto para alım satım platformlarına, diğer deyişle kripto para borsalarına kuruluşlarından itibaren hukuki destek sağlanmakta olup bu alanda Türkiye’nin lokomotif borsasına da hukuk müşavirliği hizmeti verilmektedir.

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Çerez Politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.