İçeriğe Geç

Ticaret Avukatı

Ticaret avukatı ticari faaliyetler kapsamında yer alan tüm davalara bakmaktadır. Ticaret kapsamında oluşan sorunlara yönelik ortaya çıkan sorunlara müdahale bakımından hukuki yollara başvurulması gerekmektedir. Bu nedenle ticaret davaları avukatı veya ticaret hukuku avukatı ile iletişime geçilmesi gerekir. Hukukun ticaret ile ilişkilerini düzenleyen tüm davalar ticaret hukuku olarak bilinmektedir. Kişilerin ticari kapsamda emeğinin karşılığını alamaması, haksız kazançlar ve haksız kayıplar ticaret hukuku içinde yer almaktadır. Ayrıca kişinin çok emek vermesi durumuna rağmen iflas gibi kötü durumla karşı karşıya kalması halinde yine ticaret avukatları ile iletişime geçilmesi gerekir.

Ticaret Avukatlarının Hizmetleri


Ticaret avukatı çok geniş yelpazede iş prensibine sahiptir. Geniş kapsamlı olan birçok davanın yönetildiği hizmet ticaret hukuku esasına dayalıdır. Ticaret avukatları danışmanlık görevi ve yargıya intihal edecek davaları da incelemektedir. Kişinin haklarını savunabilen bu hizmetler olabildiğince lehine sonuçlanmaktadır. Özellikle haksızlığa uğramış ve hakkını nasıl arayacağını bilmeyen kişiler için en iyi çözüm yoludur. Profesyonel şekilde durumunuz incelenir ve dava açılır. Bu süreç genellikle danışmanlık süreci olarak kabul edilir. Ticaret avukatının belirtiği durumlarla ilgili dava açılmaya karar verildiğinde sizin takip etmenize gerek kalmamaktadır.

Ticaret Davaları


Ticaret avukatı ticari işleri kapsayan her türlü davaya bakmaktadır. Gümrük davaları, ithalat ve ihracat davaları veya şirketin talebi doğrultusunda şirket avukatlığını da yapabilir. Karşılıklı anlaşma içerisinde ticaret faaliyetlerini sürdürmek için her işveren veya her ticaretle uğraşan kişi için ticaret avukatı gereklidir. Özellikle alanında uzman ticaret avukatları açılan davaların olumlu sonuçlanmasını sağlamaktadır. Bu durum avukatın bilgi ve tecrübesine de dayalıdır.


Ticaret Avukatları


Ticaret avukatı şirketlerin sermaye işlemlerini de gerçekleştirmektedir. Sermaye arttırma veya azaltma gibi işlemleri de sürdüren avukatlar, gerekli gördüğü hallerde dava açılmasını da belirtebilir. Bu durum ticaret faaliyetlerini sürdürmekte olan şirketin lehine olan bir durumdur. Aynı zamanda geleceğe dönük doğru bir yatırım şekli olarak değerlendirilmektedir. Çünkü ticaret avukatları bu kapsamda şirketin yaşayabileceği her detaya dikkat etmektedir. İşletmenin gelir ve gider tablosundaki iniş çıkışları da doğru bir şekilde değerlendirmektedir.

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Çerez Politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.