İçeriğe Geç

Bitcoin Şantaj Suçu

Bitcoin şantaj suçu, kripto paraların ortaya çıkıp popüler olması ile beraber ortaya çıkmış olan bir şantaj suçunun çeşididir. Bitcoin şantaj suçunda ödemeler herhangi bir nakdi ödeme olmaksızın Bitcoin hesabından yapılmaktadır. Bilişim suçları avukatı tarafından detaylarının ve gerekli adımların izlendiği bilişim suçlarından biri olan Bitcoin şantaj suçu fail tarafından kendini deşifre etmeden yapılmak istenen sanal bir suçtur. Genellikle suç anonim olarak işlenmekte bu nedenle suçluya ulaşmak da bir o kadar zor olmaktadır. Bu durum kripto paraların algoritma özelliklerinden de kaynaklanmaktadır. Bitcoin ve Bitcoin tarzı kripto paralarda belirli algoritmalar sayesinde transferler gizli şekilde gerçekleşir. Merkeziyetsiz yapısı nedeniyle kimin kime transfer yapıldığının tespiti zor olmaktadır.

Malware ile Video Kaydı Ve Fidye Yazılımı

Geleceğin para birimi olarak nitelendirilen Bitcoin ve diğer kripto paraların da fiziki bir karşılığı söz konusu olmadığı açıktır. Ancak sanal bir ortamda bulunan paralar da sanal müdahaleler ile eriyebilmekte ya da çeşitli virüsler bulaştırılarak tehdit unsuru gibi kullanılmaktadır. Malware zararlı yazılım olarak kötü amaçlı kişilerin bilgisayar veya mobil cihazların işlemlerini bozmak amacıyla kullanmış olduğu bir yazılımdır. Bu yazılım sayesinde bilgisayarınızın ayarlarını değiştirmek çeşitli yazılımlarınızı ortadan kaldırmak veya sistem hatalarına neden olmak gibi birçok olumsuz müdahale gerçekleştirilebilir. Bu yazılanlar aynı zamanda şifrelerinizin, işlemlerinizin, resim video kayıtlarının alınması ve bunların fidye konusu olarak kullanılması söz konusudur. Bilişim suçları avukatı tarafından incelenen ve gerekli işlemleri takip edilmesi gereken ciddi manada tehlikeli bir unsurdur.

Bilişim Suçları Hukuki Destek

Teknolojinin gelişmesi ile beraber hayatımıza giren akıllı telefonlar ve bilgisayarlar birçok bilgimizi içermesi nedeniyle en pratik ve en zayıf noktanız olarak değerlendirilmektedir. Kötü amaçlı insanların bilgisayarlar üzerinden ya da akıllı telefonlar üzerinden bilgilerimize erişmesi ve bilgileri şantaj amaçlı kullanması da bu nedenle ortaya çıkmaktadır. Maruz kaldığınız video kaydı ile ya da fidye yazılımı ile ya da çeşitli yazılımlar ile oluşturulmuş olan mağduriyet hukuki bir mücadele ile engellenebilir. Suçun sanal mecralardan takma isimler ya da anonim kullanıcılar tarafından işlenmesi söz konusu olsa da bilişim suçları avukatı ile suçun şikayet edilerek suç takibinin yapılabilmesi sağlanmaktadır.

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Çerez Politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.