İçeriğe Geç

Bilişim Suçları Avukatı

Teknoloji ve internetin gelişmesi ve gündelik hayatımızda önemli ölçüde yer tutması ile birlikte hayatımıza yepyeni kavramlar girmiştir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza giren kavramların başında bilişim suçları, bilişim suçları avukatı, bilişim hukuku ve internet hukuku gelmektedir. Bilişim suçları; bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi iletişim araçları veya pos makinesi gibi alışveriş araçları da dâhil olmak üzere elektronik ortamda işlenen her türlü suç olarak adlandırılır. Bilişim hukuku; Bilgi teknolojileri hukuku bilgisayar programlarının nasıl dağıtılacağı konusundaki hükümlerin yanı sıra dijital hale getirilmiş olan bilgi hükümlerini içermektedir. Bir diğer ifade ile bilgi paylaşımları ve alışveriş esnasında bilginin korunmasının yanında-ticaretteki alışveriş düzenlemeleri bilişim hukuku kapsamında yer alır. İnternet hukuku; internet kullanımı esnasında oluşan hukuku işlerle ilgilenir.  Ayrıca bilişim hukukundan da destek alınmaktadır. Bilişim avukatları bu ve buna benzer sorunlarda sizlere yardımcı olurken, aynı zamanda kişi ve şirketlere de bilişim konusunda danışmanlık vermektedir.

Bilişim Avukatı Ücretleri

Bilişim avukatı,  bilişim konusunda uzmanlaşmış ceza avukatıdır. Bilişim avukatı ücretleri profesyonel olarak danışmanlık ve dava takibine göre değişiklik göstermektedir. Bilişim avukatı bürosuna gittiğinizde danışma ücreti ödemek durumundasınız. Bilişim avukatı ücretleri 2021 yılı itibari ile aşağıdaki gibi belirlenmiştir.
Bilişim avukatı 2021 yılı itibariyle danışmanlık ücretlerine,
  • İlk 1 saat için ödemeniz gereken 450 TL
  •  İlk 1 saati takip eden her saat için ödemeniz gereken ücret 270 TL olarak ücretlendirilmektedir.
Bilişim avukatına kişisel internet sitelerinin aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Bazı bilişim avukatları sorularınızı online olarak ücretsiz cevaplandırabiliyor. Ancak bu işlem için avukatlık tarifesinde belirlenen miktar; ilk 1 saate 935 TL, takip eden her saat için 435 TL olarak ücretlendirmektedir.

Bilişim Suçlarına Bakan Avukatlar

Bilişim dünyası ile herhangi bir sorun yaşıyorsanız arama motoruna Ankara bilişim avukatı yazarak bilişim avukatına ulaşabilirsiniz. İnternetten içerik kaldırma, hakkınızda çıkan yalan haberlerin kaldırılması, adınıza açılan sahte sosyal medya hesaplarının kapatılıp bunu yapan kişilerin tespiti ve haklarında hukuki işlemlerin yapılması, Google’dan içerik kaldırılması vb. gibi işlemleriniz için hizmet vermektedir. Bu işlemlerin yanında instagram’da sahte hesapların kapatılması, youtube videolarının kaldırılması, telif hakkı ihlallerinin önlenmesi ve gerekli davaların açılması- ticaret ve mesafeli satış sözleşmesi gibi işlemler içinde arayabilirsiniz.
 

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Çerez Politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.