İçeriğe Geç

Bilişim Hukuku


Teknolojinin gelişmesi ile birlikte adını çokça duyduğumuz hukuk terimlerinden bir tanesi de bilişim hukuku olmaktadır. Sayısal bilgilerin paylaşılması olarak ifade edilebilecek olan bu hukuk dalı internet hukuku ya da bilgi teknolojisi hukuku tasnifinde incelenmektedir. Bilgi teknoloji hukuku bilgisayar programlarının ve dijital hale gelmiş olan bilgileri incelerken, internet hukuku ise internetin kullanımının çıktısı olarak ortaya çıkan meseleleri incelemektedir. Güvenlik, ifade özgürlüğü ve yargılama gibi pek çok kavram ile ilişkili olan bu hukuk dalı elektronik ticaret ile de ilgilenmektedir. Bilgilerin paylaşımına büyüteç tutan bu hukuk dalı hakkında danışmanlık hizmetini yine Türkaslan Hukuk danışmanlık büromuzdan alabilirsiniz.

Bilişim Suçları Avukatı

Özel hayatın ihlal edilmesi ya da ifade özgürlüğünün ortadan kaldırılması gibi suç teşkil edebilecek durumlarda sizler de hakkınızı savunmak adına Bilişim Suçları Avukatı aracılığı ile yardım talep edebilirsiniz. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte online ortamlarda bilgi ya da belge paylaşımı da artış göstermiştir. Pek çok şirket artık büyük dosyalar yerine e-arşiv sistemleri vb. kullanmakta ve her şey tek bir tuş ile kontrol edilebilmektedir. Teknolojinin iyi yönlerinden istifade etmek yerine kötü yönlerine kullanarak şirketlere, bireylere vb. zarar veren pek çok kötü niyetli kişi ya da kişiler bulunmaktadır. Ayrıca internet yolu ile marka ihlalleri yapılabilmekte, sistem üzerinde var olan bilgi ve belgeler kopyalanabilmektedir. Bu bilgiler müstehcenlik dâhilinde düzenlenerek sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanabilmekte veya önemli bilgilerin yok edilmesi sağlanabilmektedir. Ayrıca bilişim hukuku internet üzerinde global bir platformda olan e-ticaret ortamındaki haksız rekabete karşı da bu platformun üyelerini koruyacaktır. Hakaret ve kişilik haklarının ihlal edilmesi durumunda yine Bilişim Suçları Avukatı vasıtası ile hak talebinde bulunabilirsiniz.

Bilişim Hukuku Avukat

Bilişim hukuku avukat talepleriniz için Türkaslan hukuk bürosunu tercih edebilirsiniz. Bilişim hukukuna dair sözleşmelerin hazırlanması, içeriklerin belirlenmesi, lisanslama, fikri mülkiyetin kontrol altına alınması, e-ticaret, e-imza, online itibarın yönetilmesi, telif hakları gibi aklınıza gelebilecek farklı konularda büromuz ile iletişime geçebilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan satış oranlarının geleneksel satış oranlarının çokça üzerinde olduğu şu yıllarda ne yazık ki pek çok kurum ya da kuruluş zarar görebilmektedir. Marka çalınması, telif haklarının ihlal edilmesi, itibarın zedelenmesi, web sitelerinin ya da sosyal medya hesaplarının hacklenmesi, firma ya da şahıs adına gerçek olmayan hesapların açılması gibi pek çok yöntem ile kişisel haklar ihlal edilebilmektedir.
Kişi haklarına yapılan saldırılar başta olmak üzere, izinsiz veri paylaşımına kadar pek çok konu hukuk dalında suç kabul edilmektedir. Bilişim hukuku avukat tarafından;
  • Hacking
  • Yasadışı yayınlar
  • Pornogrofik yayınlar
  • Hakaret ve sövme
  • Bilgisayar sistemine ve servisine yetkisiz erişim
  • İnternet yolu ile dolandırma
  • İnternet yolu ile sahtecilik
  • Sahte kimlik veya kişilik taklidi
  • Kişisel verilerin internet ortamından alınarak kötüye kullanılması
  • Terör faaliyetleri
  • Ticari sırların çalınması
  • Bilgisayar sabotajı
Gibi pek çok durum suç kabul edilmektedir. Sayısal bilgilerin paylaşılması üzerine dayanan tüm durumlar suç olarak kabul edilmektedir. Avukatınız aracılığı ile gerekli yönlendirmeler yapıldığında fiili haklarınızı da elde etmiş olursunuz. Diğer hukuk dalları ile de yakından ilişkili olan bilişim hukuku sitelerde içeriklerin paylaşılması, kişisel arasında yapılan yazışmalar gibi farklı konuları ele almaktadır. Büromuzdan işlenen suçlar hakkında detaylı bilgi alabilir, hak ihlalleri, gizlilik, sosyal medya, dijital reklam ve e-ticaret başta olmak üzere pek çok konuda hukuki yardım alabilirsiniz.

Bilişim ve Teknoloji Hukuku

Hukuk dalları arasında en genci olan bilişim ve teknoloji hukuku teknolojini gelişmesi ile birlikte hukuka yansımıştır. Hukuki işlemlerin karmaşık ve hızlı şekilde kurgusuna izin veren bu hukuk dalı hem kamu hem de özel hukuku kapsamaktadır. Bilgisayar programlarının dağıtılmasına dair hükümleri içeren bu hukuk dalı e-ticaret uygulamalarının da güvenlik altına alınmasına yardımcı olmaktadır. İfade özgürlüğünü savunmakla birlikte hukuk çerçevesinde kuralları belirlemektedir. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde kişisel ve ödeme bilgilerinin ele geçirilmesi gibi konular ile ilgilenen bilişim ve teknoloji hukuku olası suçların çözümü için başvurulacak olan hukuk dalıdır.
Sizler de internet ve bilişim teknolojisi konularında yaşadığınız hak ihlalleri, sabotaj, dolandırıcılık, hakaret, yasal olmayan konular vb. dilediğiniz her konuda büromuzdan hukuk desteği alabilirsiniz.
 
 

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Çerez Politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.