İçeriğe Geç

Bilişim Avukatı Nasıl Olunur?

Siber suçlar ya da bilişim suçları olarak Türk Ceza Kanunu’nda yer alan suçlar ile karşılaşanlar bir avukat arayışına girmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilişim suçu da arttığından dolayı mağduriyet yaşayan kişiler tarafından bilişim avukatı ya da siber suçlar için danışma avukatı arayışı başlamaktadır. Teknolojik işlemlerin yapılandırılması ve bilgisayar yazılımların lisanslanması noktasında görev yapan avukatlar gerçek ve tüzel kişilere danışmanlık hizmeti sağlamanın yanı sıra bilgi teknolojileri hukuku alanında bir uyuşmazlık olması noktasında müvekkilini temsil ile görevlidir. Bilişim avukatı olmak için özel bir hukuk dalı bulunmamaktadır. Özel hukuk uyuşmazlıklarına bakan avukatlar bu görevi üstlenebilmektedir. Ayrıca ortak çalıştıkları yazılım uzmanlarından da istifade ederek davaların çözüme kavuşmasına yardımcı olurlar.
 

Ankara Siber Suçlar Avukatı

Ankara bilişim avukatı Türkaslan Hukuk Bürosu’nda hizmet vermektedir. İyi bir avukat olabilmek için aranan bazı gayrı resmi olarak ifade edebileceğimiz nitelikler bulunmaktadır. Adayların 5 ila 6 aylık deneyime sahip, bir hukuk fakültesini başarı ile tamamlamış olmaları gerekiyor. Alanları ne olursa olsun avukatların en az 5 yıl aktif çalışma hayatlarının olması gibi şartlara dikkat edilebilir. Teknoloji sürekli olarak geliştiğinden dolayı her geçen gün bilişim suçları oranı da artış göstermektedir. Akademik bilgi, güçlü yazma niteliği ve analitik iletişim özellikleri ile avukatlar tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir.
 

Bilişim Hukuk Bürosu

Bilişim Avukatı farklı alanlarda kendini yetiştirmiş olabilir. Fikri Mülkiyet ve Bilgi Teknolojisi alanlarında mahir olan avukatlar davalarda başarılı olacaktır. Yüksek lisans programları ya da seminerler vasıtası ile avukatlar kendilerini yetiştirebilir. Yazılımlar, sistemler, stratejik ittifaklar, lisanslama gibi çeşitli konularda bu yollarla bilgi sahibi olabilirler. Avukatların bu konuda bilgi sahibi olmaları riskleri erken fark etmeleri, müvekkillerini erkenden uyarlamaları, geleceğe hazırlanma noktasında avantaj sunacaktır. Türkaslan Hukuk Bürosu olarak donanımlı ekibimiz ve alanında uzman avukatlarımız ile güvenilir hizmetler sağlanmaktadır. Bilişim sistemlerine giren kişilerin engelleme, bozma, erişilmez kılma ya da verileri yok etmeye dönük olarak davranışları sonucunda delillerin ele geçirilmesi açısından avukatların alanında uzman olması gerekiyor. Sizler de siber suçlar ile mücadele için büromuzdan danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Çerez Politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.