İçeriğe Geç

Ülkemizde ve tüm dünyada teknolojik gelişmeler hız kesmeden sürmektedir. Sermaye piyasaları da işte bu teknolojik gelismelerden nasibini almıştır. Finansal alana teknolojik gelişmeler o kadar hızlı entegre edilmektedir ki çoğu zaman özel olarak sermaye piyasaları ile ilgilenmeyen kişiler bu değişime ayak uydurmakta zorlanmaktadır.
 
Kripto para borsaları, e-ticaret gibi finansal alandaki teknolojik gelişmeler piyasadaki finansal hareketliliği arttırsa da yatırım olarak yastık altında para biriktiren toplumları maalesef şaşkına çevirmiştir.
 
Şimdi gelelim bu yazımızın konusuna, yurtdışı borsalarda işlem yapabilmek için aracı kurumlara ihtiyacım var mı?
 
6362 sayılı Sermaye Piyasaları Kanunda aracı kurum; 37 nci maddenin birinci fıkrasındaki yatırım hizmet ve faaliyetlerinden (a), (b), (c), (e) ve (f) bentlerinde yer alanları münhasıran olmak üzere Kurul tarafından yetkilendirilen yatırım kuruluşu olarak tanımlanmıştır.
 
Yurtdışı borsada işlemlerinizi yapabilmek için mutlaka bir aracı kuruma ihtiyacınız vardır. Yasal olarak aracılık faaliyet izni olan banka veya özel kurumlar aracılığıyla borsa da işlem yapabilirsiniz. Faaliyet izni olan aracı kurumlara SPK'nın sitesinden ulaşabilirsiniz.
 
Siz alım- satım gibi yurtdışı borsacılık işlemlerinizi ancak faaliyet izni olan aracı kurumlara iletirbilirsiniz. İşlem emirleriniz bu aracı kurumlar aracılığıyla borsaya iletilir.
 
Size güvenli ve gelişmiş bir sistem sunan, komisyon oranlarını bildiğiniz ve en önemlisi yasal olarak faaliyet izni olan aracı kurumlar ile çalışmanızı tavsiye ederiz.
 
Türkarslan Hukuk olarak aracı kurumlar ile imzaladığıniz sözleşmelerden doğan her türlü uyuşmazlıkta alanında uzman ekibimizle desteğe hazırız.

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Çerez Politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.